Продукти:
• 500 г кайма
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 филийки сух хляб
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• сол, черен пипер
За плънката:
• задушен лук
• моркови
• гъби
• домати
• целина
• чушки
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата със ситно нарязания лук, чесъна, яйцето, кашкавала и накиснатия във вода хляб. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и омесваме добре.
От получената смес оформяме дебели кюфтета в средата на които правим вдлъбнатина, така че да се получи кошничка. Задушаваме зеленчуците за плънката и пълним кошничките от кайма.
Поръсваме с настърган кашкавал и печем в загрята на 200ºС фурна.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...