Кулинарни рецепти » Агнешки ребърца с горчица

 Агнешки ребърца с горчица

Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешки котлет с 8 ребра
• 2 с.л. мед
• 3 с.л. дижонска горчица
• 200 г галета
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Застиламе тава за печене с фолио и поставяме ребърцата с тлъстинката нагоре. Смесваме меда с горчицата и равномерно намазваме ребърцата.

Разбъркваме галетата със солта и черния пипер. Поръсваме ребърцата и леко натискаме, за да се образува коричка. Печем не повече от 30 мин на 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало