Кулинарни рецепти » Каша от коприва

 Каша от коприва

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г коприва
• 1 връзка зелен лук
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме копривата в подсолена вода, отцеждаме и я нарязваме на ситно.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме брашното и също го запържваме. Слагаме копривата, запържваме и нея. Поръсваме с червен пипер.

Получената каша разреждаме до умерена гъстота с прясното мляко и част от отварата. Варим още 5-6 мин на тих огън.

Поднасяме кашата поръсена с твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета или едро счукани орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало