Кулинарни рецепти » Палачинки с пастет

 Палачинки с пастет

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 1 яйце
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол

За плънката:

• половин кутийка пастет
• сока от 1 лимон
• 1 к.ч. извара
• 1 връзка копър

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцето с вилица, прибавяме прясното мляко и брашното с малко сол, като внимаваме да се получи гладка смес. Мажем тигана с мазнина преди да сипем от сместа. Всяка палачинка изпържваме от двете страни.

Разбиваме изварата добре и я смесваме с пастета. Прибавяме лимоновия сок и измития и ситно нарязан копър. Слагаме от така приготвената плънка в средата на всяка палачинка и навиваме на руло.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало