Кулинарни рецепти » Свинско с червено вино

 Свинско с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 1 голям буркан мариновани гъби
• 2 големи глави лук
• 1 1/2 с.л. пшенично нишесте
• 4 с.л. олио
• 1 1/2 ч.ч. червено вино
• млян черен пипер
• млян кимион
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета като за шишчета. Слагаме го в глинен гювеч, подправяме и заливаме с 1/2 ч.ч. червено вино. Печем около 30 минути на 250 градуса.

През това време нарязваме гъбите и лука на филийки и пържим за 2-3 минути. Добавяме останалото червено вино и задушаваме 5-6 минути.

Накрая прибавяме нишестето, разтворено в 1 ч.ч. вода. Бъркаме, за да се посгъсти малко и изсипваме в съда със свинското. Запичаме още 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало