Продукти:
• 300 г сварен зрял боб
• 350 г задушен зелен боб
• 500 г домати
• 125 г черни маслини
• 2 глави лук
• 1 чушка
• 1 яйце
• 450 г кайма (смес)
• 2-3 скилидки чесън
• олио, лимонов сок
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Подправяме каймата с яйцето, сол и черен пипер и изпържваме от нея малки кюфтенца.
Смесваме двата вида боб и прибавяме към тях нарязаните чушка, домати и лук. Прибавяме маслините и поливаме с лимонов сок, в който е разбъркан пасирания чесън. Размесваме салатата добре и я оставяме за половин час в хладилника.
След това прибавяме кюфтенцата и поръсваме с олио. Разбъркваме добре и преди да я поднесем я поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...