Продукти: (за 4-5 порции)
• 250 г спаначени листа
• 200 г гъби
• 250 г пилешки дробчета
• 5 с.л. олио
• 3 с.л. винен оцет
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Леко бланшираме във вряща подсолена вода нарязания на ивички спанак. Нарязваме гъбите на ивички и сваряваме в подсолена вода. Смесваме ги със спанака.
Нарязваме дробчетата на по-малки парченца и ги изпържваме до поруменяване в половината мазнина. Поръсваме ги със сос и черен пипер и топли ги объркваме със спаначената смес.
Смесваме оцета с останалата мазнина и заливаме салатата. Наръсваме с магданоз.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...