Кулинарни рецепти » Панирани шницели от миди

 Панирани шницели от миди

Продукти:

• 1,5 кг миди с черупките
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене

За паниране:

• 3-4 с.л. брашно
• 2-3 яйца

За соса:

• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца

Начин на приготвяне:

Измиваме на течаща вода мидите и ги варим 15 минути, след което разтваряме черупките и изваждаме месото.

Приготвяме соса, като запържваме брашното в разтопеното масло. Разбиваме яйцата и ги прибавяме към млякото. На тънка струйка изливаме яйчено-млечната смес към брашното, като бъркаме непрекъснато.

Прибавяме почистените миди. Наръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз, посоляваме.

Разбъркваме добре и с лъжица оформяме шницели, които овалваме в брашното, топим в разбитите яйца и отново овалваме в брашно. Пържим ги във врящо олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало