Продукти:
• 3 цели яйца
• 3 жълтъка
• 1 ч.ч. брашно
• 1 щипка сол
• 2 ч.ч. прясно мляко
• сирене или конфитюр за пълнеж
• галета или брашно за паниране
• 1-2 яйца
• олио за пържене
• сироп
Начин на приготвяне:
Разбиваме целите яйца и жълтъците и постепенно прибавяме брашното, 1 щипка сол и накрая прясното мляко - трябва да получим смес като гъста боза.
Изпържваме палачинките и ги напълваме с плънка по желание. Навиваме пълната палачинка на руло и я разрязваме напречно на две или на колелца по 2 см ширина.
Всяко парче палачинка овалваме в галета или брашно, след това топваме в разбито яйце и изпържваме. Поднасяме панираните палачинки, залети със сироп.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...