Продукти:
• 250 г сварен грах (консервиран)
• 3 яйца
• 4 с. л. брашно
• 1 к. ч. прясно мляко
• 1 връзка ситно нарязан копър
• 1 ч. л. захар
• 1 ч. л. бакпулвер
• 2 с. л. масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме с пасатор отцедения грах и го объркваме с яйцата, млякото, брашното, бакпулвера, захарта, копъра, черен пипер и сол на вкус.
Нагряваме тефлонов тиган и го намазваме с масло. Изливаме в него палачинковата смес и я разпределяме равномерно по дъното.
Пържим, докато върху горната част се появят мехурчета - около 3-4 минути. Обръщаме палачинката и я изпържваме и от другата страна - около 3 минути.
Сервираме палачинките топли със зелена салата, подлучен млечен или доматен сос.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...