Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 2 щипки сол
• 4 яйца
• 1 с.л. захар
• 250 г брашно
• 1 с.л. олио
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
Начин на приготвяне:
Изсипваме брашното в дълбок съд. Разбиваме яйцата и ги изсипваме върху брашното. Постепенно прибавяме половината от млякото. Разбъркваме добре, за да получим гладка смес. Прибавяме солта, олиото, маслото и захарта. След това постепенно сипваме останалото мляко. Разбъркваме много добре и оставяме сместа да престои около 1 час.
Гребваме с черпак от тестото, разстиламе на равномерен пласт върху нагорещен тиган и изпичаме от двете страни. Поднасяме палачинките с конфитюр или със сирене.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...