Продукти:
• 500 г грис
• 10 г сол
• 20 г хлебна мая
• 500 мл хладка вода
• 50 мл олио
• 100 г краве масло
• 3 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята с две лъжици хладка вода. Към гриса прибавяме солта и изсипваме на тънка струйка малко от водата, като бъркаме непрекъснато около 10 минути. Прибавяме маята и останалата вода. Тестото трябва да бъде течно.
В намазан с мазнина нагорещен тиган сипваме с малък черпак от сместа и пържим палачинките от двете страни.
Отделно загряваме маслото и потапяме в него една по една палачинките. Преди поднасяне ги заливаме с меда.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...