Продукти:
• 200 г шунка
• 250 г макарони
• 50 г краве масло
• 3 яйца
• 200 мл прясно мляко или сметана
• 4 с. л. настъргано твърдо сирене или кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода до омекване, отцеждаме, изплакваме ги със студена вода и отново отцеждаме.
Нарязваме шунката на кубчета, изпържваме я в половината масло и разбъркваме със сиренето и макароните.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заливаме с млякото и разбитите в него яйца. Печем в умерена фурна около 1/2 час.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...