Кулинарни рецепти » Ориенталска яхния

 Ориенталска яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г патладжани
• 300 г тиквички
• 250 г чушки
• 2 средно големи глави лук
• 250 г домати
• 1 винена чашка червено вино
• 3 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2-3 с.л. олио
• сол, дафинов лист, магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на тънки колелца. Посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят, след което ги изпържваме леко.

Изпечените и обелени чушки почистваме от семките, доматите нарязваме на кръгчета. Редим зеленчуците последователно в тава на пластове.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, поръсваме брашното и също го позапържваме.

Наливаме виното и малко топла вода, прибавяме подправките, разбъркваме и заливаме ястието с този сос. Запичаме в умерено загрята фурна и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало