Кулинарни рецепти » Свинско месо с картофи и ябълки

 Свинско месо с картофи и ябълки

Продукти:

• 700 г кисели ябълки
• 800 г свинско месо
• 1 кг картофи
• 50 г краве масло
• 1 к.л. розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме на парченца картофите и ябълките. Изсипваме ги в намаслена тавичка, а отгоре ги покриваме с парченца масло.

Месото нарязваме на порции, поръсваме с черен пипер, розмарин и сол и нареждаме върху картофите и ябълките в тавичка.

Печем в гореща фурна около 1 час, като доливаме по малко топла вода и обливаме месото. Сервираме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало