Продукти: (за 4 порции)
• 7-8 полусварени моркова
• 4-5 с.л. мазнина
• 1 глава лук
• 500 г кайма /смес/
• 1-2 с.л. ситно нарязани листа от целина
• 1 ч.ч. месен бульон
• черен пипер, сол
За заливката:
• 3 яйца
• 3 с.л. сметана
• 1 пакетче сирене “Крема”
Начин на приготвяне:
Запържваме леко ситно нарязания лук в сгорещената мазнина, прибавяме каймата и задушаваме. Като се изпари водата, подправяме с целината, черен пипер и сол и разбъркваме добре.
В намаслена тавичка нареждаме половината от нарязаните на кръгчета моркови, отгоре разтиламе каймата и покриваме с останалите моркови. Заливаме с бульона и печем 30 мин в умерена фурна.
След това залиливаме ястието със смес от яйцата, сметаната и сиренето, която сме разбили с миксер, и слагаме за още няколко минути във фурната, за да се запече заливката.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...