Кулинарни рецепти » Орехова торта с карамел

 Орехова торта с карамел

Продукти:

• 200 г брашно
• 5 с.л. пудра захар
• 6 яйца
• 6 с.л. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 бакпулвер

За глазурата:

• 150 г пудра захар
• 1 белтък
• половин лимон

Начин на приготвяне:

Разбиваме до побеляване яйцата заедно с пудрата захар. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и смлените орехови ядки. Разбъркваме внимателно сместа и я изсипваме в намаслена и поръсена с брашно тортена форма. Печем тортата в умерена фурна.

Заливаме кристалната захар с 1 к.ч. вода и я карамелизираме на силен огън. Върху получения карамел наливаме 1 к.ч. вряла вода и бъркаме непрекъснато, докато се разтвори карамела. Слагаме изпечената торта в по-дълбока чиния и я заливаме с карамела.

Приготвяме глазура, като разбиваме белтъка със захарта и лимоновия сок и с помощта на широк шприц украсяваме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало