Кулинарни рецепти » Пълнени домати по тракийски

 Пълнени домати по тракийски

Продукти:

• 1 кг домати
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 500 г кайма
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 2 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме здрави червени домати, отрязваме капачета от горната страна и ги издълбаваме, като нарязваме вътрешността.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от мазнината. Прибавяме половината от издълбаната вътрешност и варим 2-3 мин. Отстраняваме от огъня и смесваме с ориза, каймата и магданоза.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус, пълним доматите с тази смес и ги захлупваме с отрязаните капачета. Поръсваме останалата доматена вътрешност със сол и 2-3 с.л. олио. Разбъркваме и я изсипваме в тавичка.

Нареждаме отгоре напълнените домати и печем в умерено силна фурна. Когато ястието е почти готово, заливаме с яйцата, разбити с млякото, и допичаме още десетина минути в силна фурна.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало