Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свински езици
• 2 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• 1 морков
• 1/2 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езиците в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.
Загряваме маслото и запържваме в него ситно нарязаните лук, морков и целина. Наливаме 1 ч.ч. от прецедения бульон, в който сме варили езиците. Варим, докато сосът остане на мазнина.
Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и леко препеченото брашно. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Пасираме соса и заливаме с него сварените и нарязани езици.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...