Кулинарни рецепти » Сладкиш с френско грозде

 Сладкиш с френско грозде

Продукти:

• 1 ч.ч. захар
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 2 ванилии
• 1 и 1/2 ч.л. бакпуловер
• 2 с.л. галета
• 3 с.л. ситно счукани орехови ядки
• 400 г френско грозде
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Към омекналото и разбито масло прибавяме последователно половината от захарта, 1 яйце и 3 жълтъка, 1 щипка сол и ванилията. Разбиваме сместа добре и към нея лъжица по лъжица прибавяме пресятото с бакпуловера брашно.

Изсипваме тестото в намазана и поръсена с галета тортена форма и печем в умерена фурна около 20 минути. Оставяме да изстине и отгоре нареждаме измитите и подсушени зърна френско грозде и заливаме със разбитите на твърд сняг белтъци, останалата захар и ореховите ядки.

Връщаме сладкиша във фурната и печем до готовност. Сервираме го нарязан на триъгълници.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало