Продукти: 
•	1 ч.ч. захар
•	100 г краве масло
•	4 яйца
•	1 и 1/2  ч.ч. брашно
•	2 ванилии
•	1 и 1/2 ч.л. бакпуловер
•	2 с.л. галета
•	3 с.л. ситно счукани орехови ядки
•	400 г френско грозде
•	1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Към омекналото и разбито масло прибавяме последователно половината  от захарта, 1 яйце и 3 жълтъка, 1 щипка сол и ванилията. Разбиваме сместа добре и към нея лъжица по лъжица прибавяме пресятото с бакпуловера брашно. 
Изсипваме тестото в намазана и поръсена с галета тортена форма и печем в умерена фурна около 20 минути. Оставяме да изстине и  отгоре нареждаме измитите и подсушени  зърна френско грозде и заливаме със разбитите на твърд сняг белтъци, останалата захар и ореховите ядки. 
Връщаме сладкиша във фурната и печем до готовност. Сервираме го нарязан на триъгълници.
 
              Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
 
              Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
 
              Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
 
              Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...