Кулинарни рецепти » Сладкиш от кестени и банани

 Сладкиш от кестени и банани
/Сърбия/

Продукти:

• 1,5 кг кестени
• 2 банана
• 200 г захар
• 150 г краве масло
• 1 ч.ч. вода

За глазурата:

• 150 г шоколад
• 150 г захар
• 3 с.л. сварено кафе
• 2 с.л. прясно мляко
• 30 г краве масло
• 500 г сметана

Начин на приготвяне:

Сваряваме, обелваме и пасираме кестените. Сваряваме сироп от захарта и водата и при непрекъснато бъркане сипваме кестеновото пюре. Отстраняваме от огъня и прибавяме маслото.

Изсипваме сместа на масата и я разточваме на кора. Слагаме по средата обелените банани и ги завиваме с кората, така че да получим елепсовиден сладкиш, който оставяме в хладилника.

Разтопяваме шоколада за глазурата и го смесваме със захарта, кафето и млякото. При непрекъснато бъркане прибавяме маслото. Продължаваме да бъркаме, докато получим гладък крем и отстраняваме от огъня.

Заливаме сладкиша с приготвената глазура и го намазваме със сметаната, разбита с малко захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало