Кулинарни рецепти » Райски сладкиш

 Райски сладкиш

Продукти:

• 400 г готово маслено тесто
• 4 зрели дюли
• 1 1/2 к.ч. коняк
• 150 г сметана
• 150 г захар
• 1 яйце

Начин на приготвяне:

Обелваме дюлите, нарязваме ги на четвъртинки, заливаме ги с коняка, който сме подсладили с половината от захарта, и ги оставяме да престоят 12 часа.

Разделяме тестото на две части, които разточваме на кори. Слагаме едната кора на дъното на намаслена тавичка. Разстиламе отгоре дюлите и покриваме с втората кора. Притискаме краищата на двете кори, за да се залепят.

Намазваме отгоре с разбитото яйце, а в средата на сладкиша забиваме коминче от алуминиево фолио, за да се изпарява водата. Печем в умерена фурна.

Изваждаме готовия сладкиш и в средата му изсипваме разбитата с останалата захар сметана. Сервираме го студен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало