Продукти:
• 200 г овесени ядки
• 1 кг ябълки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 100 г захар
• 25 г краве масло
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Заливаме овесените ядки с топлото мляко, в което сме разтворили захарта, и ги оставяме да набъбнат.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги настъргваме на едро ренде, след което ги смесваме с лимоновия сок. Разбиваме яйцата и прибавяме към тях настърганите ябълки и набъбналите овесени ядки.
Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намаслена тавичка. Разпръскваме отгоре настърганото на люспици масло и печем сладкиша около 40 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...