Продукти:
• 400 г сварен бял боб (дребен)
• 1 тъмнозелена тиквичка
• 100 г зелен фасул
• 3-4 домата
• 1 стрък праз
• 2 скилидки чесън
• 1 шепа натрошено фиде
• 1-2 с.л. зехтин
• 1,5 л зеленчуков бульон
• 3 с.л. зелено песто
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно, тиквичката – на кубчета, а зеления фасул – на малки парченца. Счукваме чесъна и заедно с нарязаните зеленчуци го запържваме в сгорещената мазнина.
Щом зарзаватът поомекне, сипваме горещия бульон и добавяме обелените и настъргани домати. Поръсваме с черен пипер и сол на вкус и варим на умерен огън.
След десетина минути прибавяме отцедения фасул, натрошеното фиде и половината песто. Доваряваме супата, разливаме я в чиниите за сервиране и поръсваме отгоре с останалото песто.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...