Продукти: (за 4 порции)
• 250 г червено зеле
• 3 глави червен лук
• 2 червени ябълки
• 4 свински котлета (по 150-175 г всеки)
• 4 с. л. оцет
• 3 с. л. ситно нарязани магданоз и копър
• 1 с. л. течен мед
• 2 с. л. лимонов сок
• 1 с.л. олио
• 1 скилидка чесън
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето много на тънко, нарязваме на ситно лука и ябълките. От едната страна на котлетите правим нарези във вид на решетка. Смесваме 2 с. л. оцет с магданоза, копъра, меда, 1 с. л. лимонов сок, солта и черния пипер.
Загряваме олиото, сипваме лука и чесъна и запържваме 2 минути. Прибавяме зелето, ябълките, остатъка от лимоновия сок, меда и оцета. Задушаваме сместа 4-5 мин, докато се изпари течността. Сваляме от огъня и оставяме на топло.
Слагаме котлетите на скарата и ги печем 5-6 мин като предварително сме ги полели с приготвената оцетено-медена смес. Сервираме с червеното зеле.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...