Кулинарни рецепти » Кубинска супа

 Кубинска супа

Продукти:

• 1 телешки джолан
• 500 г картофи
• 250 тиква
• 1 морков
• 1 червена чушка
• 1 домат
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 млечна царевица (може и от консерва)
• 1 к. ч. натрошено фиде
• 8 ч.ч. вода
• червен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме джолана да се свари в студената и подсолена вода. Отпенваме периодично, докато течността се избистри.

Прибавяме лука, нарязан на четвъртинки, почистената и нарязана на ситно чушка, остъргания и нарязан на колелца морков, обеления и настърган домат, царевицата, счукания чесън и кимиона. Варим още 10-15 мин, вадим джолана, обезкостяваме го, а месото нарязваме на парченца.

Прецеждаме бульона, връщаме го на котлона и щом кипне, прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и тиква и варим на умерен котлон още 30 минути.

Слагаме фидето, връщаме месото и продължаваме да варим още 5-6 мин. Поднасяме супата гореща.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало