Кулинарни рецепти » Кубинска супа

 Кубинска супа

Продукти:

• 1 телешки джолан
• 500 г картофи
• 250 тиква
• 1 морков
• 1 червена чушка
• 1 домат
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 млечна царевица (може и от консерва)
• 1 к. ч. натрошено фиде
• 8 ч.ч. вода
• червен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме джолана да се свари в студената и подсолена вода. Отпенваме периодично, докато течността се избистри.

Прибавяме лука, нарязан на четвъртинки, почистената и нарязана на ситно чушка, остъргания и нарязан на колелца морков, обеления и настърган домат, царевицата, счукания чесън и кимиона. Варим още 10-15 мин, вадим джолана, обезкостяваме го, а месото нарязваме на парченца.

Прецеждаме бульона, връщаме го на котлона и щом кипне, прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и тиква и варим на умерен котлон още 30 минути.

Слагаме фидето, връщаме месото и продължаваме да варим още 5-6 мин. Поднасяме супата гореща.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало