Продукти: (за 5-6 порции)
• 400 г говеждо месо
• 200 г птиче месо
• половин кисела зелка
• половин глава сварено червено цвекло
• 1 връзка корени за супа
• 3-4 картофа
• 2 с.л. свинска мас
• 8 ч.ч. хлебен квас /или смес от 4 ч.ч. зелев сок и 4 ч.ч. вода/
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 филии типов хляб
• 1 винена чаша бяло вино
• 1 к.л. захар
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки късчета месо и пържим до побеляване. Поръсваме червения пипер, прибавяме нарязания зеленчук /без зелето/, задушаваме леко и заливаме с кваса или разредения зелев сок.
Варим на умерен огън. След 30 мин прибавяме ситно нарязаното зеле и хлебните филии, нарязани на едро. Варим до омекването на продуктите. Ако е необходимо, доливаме вода.
Виното, захарта и черния пипер прибавяме преди да свалим борша от огъня.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...