Кулинарни рецепти » Гювече по Горноджумайски

 Гювече по Горноджумайски

Продукти: (за 1 гювече)

• 30 г масло
• половин голям домат
• 50 г настъргано сирене
• 50 г нарязан на малки парченца кашкавал
• 3 гъби, нарязани на ситно
• 50 г нарязана на лентички шунка
• 1 накъсана на парченца червена чушка
• чубрица, копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На дъното на пръстено гювече слагаме маслото и върху него редим последователно продуктите. Овкусяваме с подправките, захлупваме и поставяме за 30 минути във фурна, загрята до 180 градуса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало