Продукти:
Блат:
• 100 г краве масло
• 100 г захар
• 2 яйца
• 140 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
Върху блата:
• 200 г крема сирене
• 2 с.л.кисело мляко
• 2 яйца
• 1 ванилия
• 40 г захар
• смокини
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват до гладкост, след което се добавят и двете яйца. Пресяват се и се смесват брашното и бакпулвера, добавят се към горната смес.
Всичко се изсипва се в намазнена тавичка и се пече 15-20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Върху така получения блат се нареждат нарязани смокини, а отгоре се изсипва сместта от крема сирене, яйца, захар. Пече се още 20-25 минути.
Поднася се охладен по желание, като всяко парче допълнително се гарнира с още смокини
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...