Продукти:
• 3 стръка праз
• 5-6 картофа
• 150 г пушена шунка (пушени свински гърди)
• 2 ч.ч. течна сметана
• 2 яйца
• масло за формата
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме праза и го нарязваме на дебели колелца. Обелваме картофите и ги нарязваме на тънки резени.
Намазваме формата за печене и редим ред картофи, ред праз - до изчерпване на продуктите. Поръсваме отгоре с шунката, нарязана на ситни кубчета, и заливаме със сметаната, разбита с яйцата и ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус.
Печем 40 минути в предварително загрята фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...