Кулинарни рецепти » Надиплен патладжан по арабски

 Надиплен патладжан по арабски

Продукти:

• 4 средно големи патладжана
• 500 г кайма
• 2 домата
• 3-4 с.л. доматено пюре
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изрязваме дръжките на патладжаните и ги обелваме на ивици по дължина. Нарязваме ги на средно дебели кръгчета, посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят. Измиваме ги.

Омесваме каймата с доматеното пюре и наситнените лук и чесън. Посоляваме и поръсваме с магданоз и черен пипер. Слепваме кръгчетата патладжан две по две с каймата.

Подреждаме ги в намазнена тавичка и покриваме с филийки домати. Печем в умерена фурна и сервираме ястието горещо, украсено с клонка магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало