Кулинарни рецепти » Надиплен патладжан по арабски

 Надиплен патладжан по арабски

Продукти:

• 4 средно големи патладжана
• 500 г кайма
• 2 домата
• 3-4 с.л. доматено пюре
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изрязваме дръжките на патладжаните и ги обелваме на ивици по дължина. Нарязваме ги на средно дебели кръгчета, посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят. Измиваме ги.

Омесваме каймата с доматеното пюре и наситнените лук и чесън. Посоляваме и поръсваме с магданоз и черен пипер. Слепваме кръгчетата патладжан две по две с каймата.

Подреждаме ги в намазнена тавичка и покриваме с филийки домати. Печем в умерена фурна и сервираме ястието горещо, украсено с клонка магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало