Продукти:
• 10 яйца
• 300 г брашно
• 250 г захар
• 2 с.л. какао
• 1/2 ч.л. сол
За крема:
• 1 л сладкарска сметана
• 1-2 с.л. капучино на прах
За сиропа:
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 20 мл ром (или есенция)
• крокан и шоколадови формички за украса
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. Към жълтъците прибавяме захарта, към белтъците солта и разбиваме поотделно. След това ги смесваме, като внимателно разбъркваме само в една посока.
Добавяме пресятото брашно и какаото. Полученото тесто изсипваме върху застлана с хартия форма за торта (с махащи се стени) Печем блата на 180°С до готовност. Изваждаме от фурната, оставяме да изстине и го разрязваме хоризонтално на 3 части.
Получените 3 блата сиропираме със захарния разтвор и слепваме помежду им с разбитата сладкарска сметана. По желание половината от нея можем да оцветим с капучино или какао. Отстрани и в средата декорираме тортата с крокан. Отгоре нареждаме готови шоколадови формички.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....