Кулинарни рецепти » Свинско с царевица

 Свинско с царевица
(САЩ)

Продукти:

• 700 г свинско месо
• 200 г царевица от консерва
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 с.л. зехтин
• 1-2 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. чили сос
• 50 г настърган ементал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чушката и магданоза на ситно, смесваме ги с отцедената царевица, прибавяме чили соса и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме месото на порции, като във всяко парче правим разрез, така че да получим джоб. Разпределяме приготвената плънка по джобовете, посоляваме порциите от двете страни и ги изпържваме в сгорещената мазнина. (Ако остане плънка, я слагаме около месото.)

Наливаме бульона при запърженото месо и задушаваме на умерен огън. Накрая поръсваме с настъргания ементал.

Автор: Нина Славова

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало