Кулинарни рецепти » Баница-сусамка

 Баница-сусамка

Продукти:

• 1 пакет кори
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. сирене
• сусам
• 1 ч.ч. лимонада
• 1 к.ч. олио
• 1 бучка краве масло

Начин на приготвяне:

Приготвяме плънката, като разбиваме яйцата с киселото мляко, содата, брашното и сиренето.

Взимаме по 2 кори, прегъваме ги откъм дългата страна по 4-5 см и отгоре върху прегънатата част слагаме от плънката, поръсваме със сусам и и завиваме на руло, което слагаме в намазнена тава на охлюв. По същия начин навиваме останалите кори.

Отгоре можем баницата с масло, поливаме с лимонада и поръсваме обилно със сусам. Оставяме за около 20-30 мин да поеме течността и печем на умерена фурна до зачервяване.

Автор: Малина Мъглова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало