Кулинарни рецепти » Пилешко с люти чушки

 Пилешко с люти чушки
(Китай)

Продукти:

• 500 г пилешко месо от бутчетата
• 100 г фъстъци
• 2-3 сухи и люти червени чушки
• 1 мъничка главичка лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 равна ч.л. джинджифил
• 5 с.л. соев сос
• 5 с.л. вино
• 1 равна с.л. захар
• 1 ч.л. оцет
• 1 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки кубчета, лука и чесъна – на ситно, а чушките – на ивички. Обелваме фъстъците и ги пържим в малко олио, докато станат кафяви и хрупкави.

Сгорещяваме останалото олио и запържваме в него лука и чесъна. После прибавяме джинджифила, намаляме огъня и задушаваме 3-4 мин. Слагаме чушките и пилешкото месо, захлупваме и продължаваме да задушаваме.

Когато месото побелее, сипваме фъстъците и продължаваме да задушаваме. Накрая подправяме със захарта, наливаме виното, оцета и соевия сос, разбъркваме внимателно няколко пъти и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало