Продукти:
• 500 г пилешко месо от бутчетата
• 100 г фъстъци
• 2-3 сухи и люти червени чушки
• 1 мъничка главичка лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 равна ч.л. джинджифил
• 5 с.л. соев сос
• 5 с.л. вино
• 1 равна с.л. захар
• 1 ч.л. оцет
• 1 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки кубчета, лука и чесъна – на ситно, а чушките – на ивички. Обелваме фъстъците и ги пържим в малко олио, докато станат кафяви и хрупкави.
Сгорещяваме останалото олио и запържваме в него лука и чесъна. После прибавяме джинджифила, намаляме огъня и задушаваме 3-4 мин. Слагаме чушките и пилешкото месо, захлупваме и продължаваме да задушаваме.
Когато месото побелее, сипваме фъстъците и продължаваме да задушаваме. Накрая подправяме със захарта, наливаме виното, оцета и соевия сос, разбъркваме внимателно няколко пъти и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...