Продукти: (за 4 порции)
• 400 г картофи
• 300-400 г сварено месо от кокошка
• 2 глави кромид лук
• 3 яйца
• 1 к. ч. галета
• 1 к. ч. олио
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме свареното месо и го накълцваме на ситно. Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на ситно.
Смесваме всичко с нарязания на ситно (настърган на едро ренде) лук, жълтъците, ситно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Омесваме добре, правим кюфтета, които топим най-напред в добре разбитите белтъци, а после в галета.
Пържим ги до поруменяване в сгорещеното олио.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...