Продукти: (за 4 порции)
• 400 г картофи
• 300-400 г сварено месо от кокошка
• 2 глави кромид лук
• 3 яйца
• 1 к. ч. галета
• 1 к. ч. олио
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме свареното месо и го накълцваме на ситно. Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на ситно.
Смесваме всичко с нарязания на ситно (настърган на едро ренде) лук, жълтъците, ситно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Омесваме добре, правим кюфтета, които топим най-напред в добре разбитите белтъци, а после в галета.
Пържим ги до поруменяване в сгорещеното олио.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...