Кулинарни рецепти » Панирана патица

 Панирана патица

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г бяло месо от патица
• 2 яйца
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото в подсолена вода, след което го оформяме на пържоли.

Потапяме пържолите в разбитите яйца, овалваме ги в брашното и отново ги потапяме в яйцата. Пържим в силно сгорещеното олио, докато станат златисти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало