Продукти: (за 4 порции)
• 2 малки пилета
• 100 г мед
• 60 г краве масло
• 1 с.л. розова вода
• 4 с.л. смлени орехови ядки
• джинджифил, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилетата надлъжно на две и ги посоляваме.
Разтопяваме маслото и го смесваме с меда. В бялото месо и бутчетата на пилетата с остър нож правим разрези, в които наливаме половината от маслената смес. Останалата част от сместа разреждаме с розовата вода и намазваме с нея пилетата от всички страни.
Изпържваме така подготвените пилешки порции в сгорещена мазнина, нареждаме ги в подходящ съд за сервиране и ги поръсваме със смлените орехови ядки и малко джинджифил.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...