Кулинарни рецепти » Киевски котлет

 Киевски котлет

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г бяло месо от пиле
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 филия бял хляб
• 1-2 с.л. галета, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От по-голямо пиле отделяме 2 филета от бяло месо, като едното е по-голямо, а другото – по-малко. Начукваме филетата с мокро дървено чукче, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.

Слагаме върху по-голямото филе едно парче масло и го покриваме с по-малкото. Загъваме краищата на голямото филе и оформяме котлета. Потапяме котлета двукратно в разбитото яйце и галетата и го пържим на маслена баня в олиото и останалото масло, докато получи златисто оцветяване.

В същата мазнина изпържваме хлебната филия, която сме оформили като квадрат с вдлъбнатина от едната страна и леко смея поръсили с бульон. Слагаме изпържения котлет върху така приготвеното канапе и го заливаме с малко разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало