Кулинарни рецепти » Сливенски пържоли

 Сливенски пържоли

Продукти:

• 5 свински пържоли
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 1 к. ч. вино
• 2 домата
• 1 парче керевиз
• 1 лимон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, поръсваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме.

Отделно задушаваме лука, морковите, керевиза, чесъна и доматите с малко бяло вино. Изсипваме сместа върху пържолите, като върху всяка от тях поставяме филийка домат и лимон.

Така приготвените пържоли нареждаме в тавичка и печем във фурната 15 минути. Любителите на по-силни подправки могат да добавят и люти чушки.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало