Кулинарни рецепти » Печена свинска плешка по лионски

 Печена свинска плешка по лионски

Продукти: (за 1 порция)

• 150 г месо от плешка
• 1 с.л. мазнина
• 1 малка глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол, ким

Начин на приготвяне:

Обезкостената плешка оформяме на правоъгълник, начукваме и натриваме със сол, счукан чесън и черен пипер. нареждаме отгоре задушения в мазнина лук, увиваме на руло и завързваме с конец.

Поставяме рулото в съд, на дъното на който сме наредили свински кости, заливаме с малко вода и печем във фурната. Ако месото е постно, намазваме отгоре с мазнина. Поръсваме с ким. По време на печенето поливаме от време на време със соса.

Опеченото месо поднасяме нарязано на филии и гарнирано със задушени зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало