Продукти:
• 1 яйце
• 3 с.л. прясно мляко
• 120 г пудра захар
• 250 г маргарин
• 2 ч.ч. брашно
• сусам за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме млякото, жълтъка и брашното.
Замесваме средно твърдо тесто, от което оформяме малки топчета, които потапяме в белтъка и овалваме в сусам. Нареждаме топчетата в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...