Продукти: (за 4 порции)
• 2 средно големи марули
• 1 връзка зелен лук
• 4 с.л. ориз
• 1 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• лимонов сок
• копър, магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме марулите 10 мин в леко подсолена вода. Измиваме и ги нарязваме на ивички.
Сгорещяваме олиото и задушаваме 5 мин ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните марули и задушаваме още 10 мин.
Заливаме зеленчуците с 6 ч.ч. вряла вода, посоляваме и варим 30 мин. Прибавяме ориза и варим още 15 мин.
Преди да отстраним от огъня прибавяме размитото с малко вода брашно. При поднасянето подправяме с лимонов сок, поръсваме с черен пипер и наситнени магданоз и копър.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...