Продукти: (за 4 порции)
• 12 обезкостени свински котлетчета (около 800 г)
• 1 ябълка
• 3-4 с.л. брашно
• 1 яйце
• 3-4 с.л. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
За соса:
• 4 с.л. кетчуп
• 2 с.л. сос „Уорчестър” (или друг готов сос)
• 1 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълката, отстраняваме семената и я нарязваме на 12 резенчета.
Изтъняваме котлетите с дървено чукче и ги натриваме с черен пипер и сол. Слагаме върху всеки котлет по едно парче ябълка и ги навиваме на рулца.
Овалваме рулцата в брашното, потапяме ги в разбитото яйце, а след това ги овалваме в галетата. Пържим ги 2-3 мин в силно сгорещено олио.
Поднасяме рулцата със салата от домати и сос, приготвен от изброените продукти.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...