Кулинарни рецепти » Свински рулца с ябълки

 Свински рулца с ябълки
/Япония/

Продукти: (за 4 порции)

• 12 обезкостени свински котлетчета (около 800 г)
• 1 ябълка
• 3-4 с.л. брашно
• 1 яйце
• 3-4 с.л. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене

За соса:

• 4 с.л. кетчуп
• 2 с.л. сос „Уорчестър” (или друг готов сос)
• 1 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълката, отстраняваме семената и я нарязваме на 12 резенчета.

Изтъняваме котлетите с дървено чукче и ги натриваме с черен пипер и сол. Слагаме върху всеки котлет по едно парче ябълка и ги навиваме на рулца.

Овалваме рулцата в брашното, потапяме ги в разбитото яйце, а след това ги овалваме в галетата. Пържим ги 2-3 мин в силно сгорещено олио.

Поднасяме рулцата със салата от домати и сос, приготвен от изброените продукти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало