Продукти:
• 1,5 кг кокошка
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 и 1/2 к.ч. ориз
• 200 г гъби
• 200 г птичи дреболии
• 100 г масло
• 1 ч.ч. вино
• 1-2 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме кокошката и натриваме коремната кухина със сол. Приготвяме плънка от задушения в мазнина ситно нарязан лук, сварените и наситнени дреболии, гъбите, нарязани на лентички, и леко задушения ориз. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Напълваме птицата с плънката и зашиваме отвора. Поставяме я в дълбок съд (за предпочитане от йенско стъкло), заливаме с бялото вино, захлупваме съда и задушаваме около 1 час в умерена фурна.
Сервираме във всяка порция парче месо от птицата и част от плънката, залята с винен сос, който сме приготвили, като сме сгъстили виното с препечено брашно.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...