Продукти:
• 1 ч. ч. мас
• 1 ч. ч. пудра захар
• 1 ч. ч. ситно смлени орехи
• 3 ч. ч. брашно
• 2 пакетчета ванилия
• 2 с. л. ром/коняк
Начин на приготвяне:
Маста разбиваме добре със захарта и след това прибавяме всички останали продукти. Сместа става много ронлива. От нея оформяме малки топчета. Печем в умерена фурна и овалваме в пудра захар.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...