Кулинарни рецепти » Пурички с мармалад

 Пурички с мармалад

Продукти:

• 1 ч.ч. краве масло /или олио/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2-2 1/2 ч.ч. брашно
• мармалад
• канела /или ванилия/
• пудра захар

Начин на приготвяне:

От маслото, прясното мляко, содата и брашното замесваме средно твърдо тесто. Разточваме го на кори с дебелината на кори за юфка. Нарязваме го на правоъгълници с големина, каквато пожелаем.

Намазваме тези правоъгълници с тънък пласт мармалад, към който сме прибавили малко канела /или ванилия/ за аромат. Навиваме правоъгълниците на стегнати рула и ги нареждаме в леко намаслена тавичка. Печем ги в умерена фурна, докато станат бледозлатисти. Докато са още топли, овалваме пуричките в пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало