Кулинарни рецепти » Торта с вишни

 Торта с вишни

Продукти:

• 125 г краве масло
• 1 ч. ч. пудра захар
• 2 яйца
• настърганата кора от 1 лимон
• 1 ч. ч. сметана (или прясно мляко)
• 2 ч. ч. брашно
• 1 ч. л. бакпулвер
• 500 г вишни (почистени от костилките)
• пудра захар за наръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото на крем заедно със захарта, настърганата кора от лимон и жълтъците от яйцата, прибавени един по един. Добавяме лъжица по лъжица сметаната (прясното мляко) и брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркваме много добре сместа. Накрая прибавяме белтъците, разбити на твърд сняг с останалата захар, която прибавяме на 3 пъти чрез ръсене, при постоянно разбиване.

Разбъркваме внимателно тестото, докато стане на еднородна смес. Изсипваме го в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма, изравняваме го и отгоре нареждаме вишните (нагъсто). Печем тортата в силно загрята фурна до зачервяване. Докато е топла я наръсваме с пудра захар. Нарязваме я, когато изстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало