Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко филе
• черен пипер, сол
За соса:
• 300 мл телешки бульон
• 1 с.л. настърган хрян
• 1 дафинов лист
• 1к.ч. сухо бяло вино
• 8-10 зърна черен пипер
• мащерка
Начин на приготвяне:
От почистеното и измито месо оформяме 4 пържоли, които изтъняваме с дървено чукче и натриваме със сол и черен пипер. Изпичаме пържолите на скара.
Загряваме телешкия бульон заедно с настъргания хрян и варим, докато сместа се сгъсти. Прибавяме дафиновия лист и мащерката и варим, докато сосът остане около 1 чаша.
Изваждаме дафиновия лист, наливаме виното и прибавяме едро скълцания черен пипер. Варим още 3-4 мин и и отстраняваме от огъня.
Сервираме пържолите, гарнирани с приготвения сос.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...