Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко филе
• черен пипер, сол
За соса:
• 300 мл телешки бульон
• 1 с.л. настърган хрян
• 1 дафинов лист
• 1к.ч. сухо бяло вино
• 8-10 зърна черен пипер
• мащерка
Начин на приготвяне:
От почистеното и измито месо оформяме 4 пържоли, които изтъняваме с дървено чукче и натриваме със сол и черен пипер. Изпичаме пържолите на скара.
Загряваме телешкия бульон заедно с настъргания хрян и варим, докато сместа се сгъсти. Прибавяме дафиновия лист и мащерката и варим, докато сосът остане около 1 чаша.
Изваждаме дафиновия лист, наливаме виното и прибавяме едро скълцания черен пипер. Варим още 3-4 мин и и отстраняваме от огъня.
Сервираме пържолите, гарнирани с приготвения сос.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...