Продукти:
• 1 пиле
• 600 г моркови
• 2 домата
• 80 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 200 г хляб
• 2-3 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го слагаме в тенджера. Заливаме със студена вода и варим заедно с нарязаните моркови, наситнени домати, бахар, дафинов лист и 3-4 зърна черен пипер. Варим докато омекне пилето.
Изваждаме парчетата месо, изцеждаме ги и пържим в 2/3 от маслото, докато получат загар. Изваждаме ги в съд и похлупваме.
В същата мазнина запържваме нарязания на крутони хляб. В останалата част от маслото запържваме брашното, поръсваме с червен пипер и разреждаме с прецедения бульон. Прибавяме сварените зеленчуци стрити или пасирани.
Във всяка порционна чиния слагаме парче месо, крутони и поливаме със соса от моркови.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...